• Begrenset kapasitet

    I høstferien vil vi ha begrenset kapasitet. Zipline og balanseparken er ikke ledig før 10.okt. Vi tar de smittevernhensyn som myndighetene gir oss.  
  • Jakten på Hulabakkskatten!

    Nå kan du være med på en vandretur utenom det vanlige! Vi skal finne skatten til Hulabakken! Stortjuven fra Hallingdal var en fredløs fattig gjetergutt, som rømte ...

Alle vinteraktiviteter

Skiskole- Gruppe -2 Dager

Har du lyst å oppleve mestring, få en fin innføring og lære deg det grunnleggende for å stå på ski. Gruppe kurs er ett rimeligere alternativ enn privat timer. Der er også en fin måte å skaffe seg venner som man kan kjøre sammen med senere. Gruppe kursene er for nybegynner. Program: Du møter skiinstruktøren nede ved heisbua. Ønsker du å leie utstyr, kan du gjøre det i Vaset Skiheiser. Møte opp litt tidligere en avtalt time.  Ski instruktøren er hyggelig og imøtekommende, og ønsker at alle skal oppleve mestring på ski og ha en fin opplevelse på skiskole hos oss.  Skiskolen holder i hovedsak til i barne bakken, dette er en fin slak bakke med ett enkelt trekk, fint for nybegynnere i alle aldre.  På gruppetimene må deltakerne være forberedt på å ta hensyn til øvrige deltakere og vente på hverandre.    Varighet: 90 minutt á 2 dager.  - Gruppe kurset strekker seg over 2 dager, og varer 90 minutter pr. dag. Krever minimum 3 deltakere.   Inkluderer: Godkjent skiinstruktør   Praktisk informasjon: Ski og annet utstyr må deltakeren selv ha. (Utstyr kan leies i skiheisen.) Vi holder gruppetimer og private timer.  Barn og voksne kan ikke delta på samme gruppe pga aldersforskjell og innlæringsforskjell. Krever minimum tre deltakere. Normalt er gruppekursene for barn i alderen 7-11 år (men se betalingslenken for aldersgruppe.) Vi kan også sette opp gruppe timer for andre aldersgrupper etter forespørsel. Heiskort er ikke inkludert i prisen. Send en forespøsel på hva du ønsker deg eller om du har spørsmål.  Kontakt: post@visitvaset.no   Arrangør: Skiskolen er ett samarbeid mellom Vaset Aktiv AS og Vaset skiheiser AS  

Jakten på haugfolket- Trugetur i mørket

Fjellskogen på Vaset er magisk når mørke setter inn. Kommer vi over tregrensen, åpner himmelen seg med sine millioner av stjerner. Dette er en truge vandring spekket med opplevelser og inntrykk. Guiden vil underveis fortelle levende historier. Med truger kommer man seg frem gjennom tett skog og i ulendt terreng, og ofte på steder det hadde vært mer krevende på ski.    Programmet for turen: Dere møter guiden ved vårt kontor ved siden av Intersport Vaset (trykk her for kart), her tar vi på truger og hodelykter og dere vil lære de grunnleggende teknikkene for å gå på truger. Guiden vil informere om hvor turen går, ut i fra vær og føreforhold. I løpet av turen tar vi en stopp, fyrer opp bålet og fyller på med energi til kroppen. Samtid kan vi nyte stillheten og det mystiske mørket. Underveis blir det også fortellinger om ulike sagn og historier fra Vaset.     Varighet: Ca 1,5 - 2 timer.   Inkluderer: Truger Hodelykt Varm drikke Guide som også har med nødvendig førstehjelpsutstyr   Praktisk info: Vinteren på Vaset kan ofte vær kald, kle dere derfor godt og gjerne med ull innest. Lag på lag prinsippet er også lurt, da kan man enklere justere temperetur ved å ta av eller på ett lag. God lue og votter er også ett must. Ta gjerne med en liten sekk med ekstra tøy. Fottøy: Gode varme sko, som sitter godt på foten. Gamasjer Passer for alle aldre over 10 år Oppmøte kontoret til Vaset Aktiv ved Intersport Vaset.   Arrangør: Vaset Aktiv Foto: Scanout/ Yngve Ask.   Kombiner aktiviteten gjerne med overnatting på Gomobu Fjellstue, Brennabu, Vasetstølen eller sekskanten.  

Historiefortelling i Eldstogo- Vinter

Etter mørkets frembrudd kommer nøkken opp av tjernet og haugfolket kommer krypende ut fra jordhaugene sine. Da sitter du trygt på reinsdyrskinn inne i Eldstogo. Det gnistrer fra bålet og du kjenner spenningen i kroppen, når du får høre om hvorfor hulabakken ble slept etter en båt over Storfjorden.  På Vaset eksisterer det en rekke historier og sagn. Historier som har blitt fortalt i generasjoner. Bli med til Eldstogo på Brennabu og få høre de lokale historiene og sagnene, blant annet om hulabakken, Valdreskongen og de underjordiske Haugfolket som finnes på vaset! For større grupper kan vi tilby: Program:  Eldstogo ligger på Brennabu. Parker ved hovedhuset, eller kjør videre ned til hytta "Vasettunet" og parker der. Derifra vil du se Eldstogo (En lavvo i tre).  I eldstogo blir du tatt i mot av historie fortelleren får servert deilig, rykende fersk bålkaffe eller varm saft. Du setter deg god til rette på reinskinnene og får høre levende historier.  Varighet: Ca 1 time   Inkluderer: Bålkaffe eller varm saft En unik smaksopplevelse av ett lokalt produkt.  Dyktig historie forteller   Praktisk informasjon: Ta på varme sko og gode klær. Selv om det kommer til å være fyr på bålet i Eldstogo kan det være litt kjørlig om det er kaldt ute. Passer for alle som tørr i familien... :)  For spørsmål eller bestilling for grupper, send mail til post@visitvaset.no.   Arrangør: Vaset Aktiv AS Kombiner denne aktiviteten med overnatting på Gomobu Fjellstue, Brennabu, Vasetstølen eller sekskanten.  Passer også perfekt etter en lang dag i bakken. Vaset skiheiser AS.

 

Før du kommer til Vaset

Kart

Turfinner