Go` kar Stykkjo

Forespørsel

Go`kar stykkjo har vært en del av kulturen i Valdres gjennom generasjoner, og er fortsatt den dag idag ikke uvanlig å gjennomføre som lek og morro i gode lag. 

Styrke og smidighet kunne i gamledager bli målt og testet gjennom Go´kar stykker. Dette var en måte for datidens menn å vise seg frem, ovenfor andre menn, og spesielt ovenfor kvinner. Vise hvem som var den kjekkeste, flotteste og hvem som virkelig var en god kar. Go` kar stykker finner man igjen også i tradisjonsdans, ett eksempel er "Hallingkast" der man skal sparke hatten ned fra en stokk. Dette er morsomme øvelser med ulike vanskelighetsgrader. 


 

Programmet:

 

Oppmøte er på Brennabu, vi skal være inne på Låvin. Instruktøren vil i starten fortelle kort om hva Go`kar Stykkjo er for noe, og demonstrere og vise første stykke. Så blir det din tur å prøve. Det finnes mange ulike stykker, de fleste er individuelle mens noen gjøres i sammabeid med hverandre. Go`kar stykkkene har morsomme navn som, tre nåla og mjølke bjødn. Her er det ingen som gjør feil, og instruktøren vil komme med veiledning underveis og gode tips for at du skal få det til.

 

Varighet: ca 1 time.

 

Inkluderer:

  • Alt av nødvendig utstyr som trengs for å utføre stykkene.
  • Instruktør.

 

Praktisk informasjon:

  • Passer for alle (Men det er en fordel at du ikke er stiv som en stokk)
  • Ha behagelige klær/ treningsklær.

 

Arrangør: Vaset Aktiv AS


Kombiner denne aktiviteten med overnatting på Gomobu FjellstueBrennabu, Vasetstølen eller sekskanten.

Forespørsel

Reiserute

  1. Fagernes (NO)