Jakten på Hulabakkskatten!

Nå kan du være med på en vandretur utenom det vanlige! Vi skal finne skatten til Hulabakken!
Stortjuven fra Hallingdal var en fredløs fattig gjetergutt, som rømte til fjells. Der levde han av å stjele fra folk i nabobygdene i Valdres og Hallingdal. Tjuvgodset gjemte han i huler ved Bukonofjell, innunder Gråkampen (1595 moh). Skatten er fremdeles ikke funnet, og det sies at den en dag skal bli funnet av to brødre, men bare den ene vil komme levende ut fra hula..
Bli med vår guide på vakker fottur opp til en av Hulbakkens huler. Underveis vil du få se storslagen natur og selvfølgelig få høre alle detaljene fra sagnet om Hulabakken.. Ved hulen blir det selvsagt en enkel skattejakt, men langt inn i hulen kan vi ikke gå på grunn av sikkerthetshensyn. Finner vi skatten mon tro?

Praktisk info:
Oppmøte utenfor kontorene til Vaset Aktiv (ved Intersport Vaset) kl. 09.00. Du må selv ha bil, men vi prøver å organisere samkjøring inn til parkeringen (obs: det er bomveg).
Tidsbruk er beregnet 6-8 timer

Dette kan være kjekt å ha med:

-Dagstur sekk ca 30-40l

-God turbekleding: Ull innerst, jakke og bukse (som tåler både vind og regn), lue og votter, gjerne en buff, ullsokker, varm genser/fleece eller tynn dunjakke. (Kle deg etter værmelding.)

-Gode fjellstøvler (det er lurt å gå  inn fjellstøvlene før denne turen).

-Godt med mat og drikke. Ta gjerne med en termos med varm drikke.

-Sitteunderlag

-Lommelykt/ hodelykt

Pris: Voksen frå 16 år 550,-
        Barn under 16 år 399,-

 

For spørsmål ta kontakt på: post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk.


Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år. Det er noe bratt opp til hula og lengde er ca 8,5 km tur/retur. Det er også noe steinete og ulent i siste del av turen. Av sikkerhetshensyn ønsker vi at barn under 15 år går i følge med en voksen.