Fiskemuligheter i Vasetområdet

Forespørsel

Trenger du tips om hvor du kan fiske på Vaset? Vi har samlet litt informasjon til deg her.
I fjellområdet nordvest og vest for Vaset er mange store og små vann, og mange bekker og elvestrekninger.


Vestre Slidre statsallmenningen
De aller fleste vann og elver i dette området ligger i Vestre Slidre statsallmenning. Her kan du fiske i 18 fiskevann og 4 elver/bekker mot å løse ett fiskekort. De aller fleste fiskelokalitetene er lett tilgjengelige fra veg. For de områdene som ligger lengst unna trengs en times gange.
Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker mv. på Vaset og Syndin og i Slidre og Røn.
Priser 2020: Døgn kr. 95,- / uke kr. 335,- / sesong kr. 665,-. Det selges også familiefiskekort.

For ungdom t.o.m. 20 år er det gratis stangfiske i statsallmenningen.
Det er tillatt å fiske med stang det meste av året (også på isen). Fredningsperioden er kun fra 15. september til isen har lagt seg.
I Rensenn og Storfjorden selges det fiskekort for oterfiske. Oterkort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker på Vaset. I Rensenn ligger det en robåt til utleie. Leie av båt skjer på www.inatur.no.   

Vasetvatnet   
Dette er et privat vann der det selges eget fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker og serveringssteder på Vaset.
Priser 2020: Døgn kr. 75,- / uke kr. 250,- / sesong kr. 400,-. Det selges også familiefiskekort.

Grunke
Sørvest for Vestre Slidre statsallmenningen ligger det private sameiet Grunke. Her selges det fiskekort for fiske i elv og vann. Fiskekort selges i fiskekortautomater langs med vegen i Grunke.

Veslevatnet
Sør for Vestre Slidre statsallmenningen, nedenfor Storfjorden og Flydammen ligger Veslevatnet, som er et privat vann. Her selges det fiskekort. Fiskekort selges i fiskekortautomater 2 steder ved Veslevatnet. Betaling m/VIPPS

Ulnes sameige på Stølsvidda
Sør for Vestre Slidre statsallmenningen ligger Ulnes sameige. Her kan du fiske i 10 fiskevann og 3 elver mot å løse ett fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no
 Priser 2020: Døgn kr. 60,- / uke kr. 200,- / sesong kr. 500,-

 

Forespørsel