Fiskemuligheter i Vasetområdet

Trenger du tips om hvor du kan fiske på Vaset? Vi har samlet litt informasjon til deg her. I fjellområdet nordvest og vest for Vaset er mange store og små vann, og mange bekker og elvestrekninger. Vestre Slidre statsallmenningen De aller fleste vann og elver i dette området ligger i Vestre Slidre statsallmenning. Her kan du fiske i 18 fiskevann og 4 elver/bekker mot å løse ett fiskekort. De aller fleste fiskelokalitetene er lett tilgjengelige fra veg. For de områdene som ligger lengst unna trengs en times gange. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker mv. på Vaset og Syndin og i Slidre og Røn. Priser 2020: Døgn kr. 95,- / uke kr. 335,- / sesong kr. 665,-. Det selges også familiefiskekort. For ungdom t.o.m. 20 år er det gratis stangfiske i statsallmenningen. Det er tillatt å fiske med stang det meste av året (også på isen). Fredningsperioden er kun fra 15. september til isen har lagt seg. I Rensenn og Storfjorden selges det fiskekort for oterfiske. Oterkort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker på Vaset. I Rensenn ligger det en robåt til utleie. Leie av båt skjer på www.inatur.no.    Vasetvatnet    Dette er et privat vann der det selges eget fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker og serveringssteder på Vaset. Priser 2020: Døgn kr. 75,- / uke kr. 250,- / sesong kr. 400,-. Det selges også familiefiskekort. Grunke Sørvest for Vestre Slidre statsallmenningen ligger det private sameiet Grunke. Her selges det fiskekort for fiske i elv og vann. Fiskekort selges i fiskekortautomater langs med vegen i Grunke. Veslevatnet Sør for Vestre Slidre statsallmenningen, nedenfor Storfjorden og Flydammen ligger Veslevatnet, som er et privat vann. Her selges det fiskekort. Fiskekort selges i fiskekortautomater 2 steder ved Veslevatnet. Betaling m/VIPPS Ulnes sameige på Stølsvidda Sør for Vestre Slidre statsallmenningen ligger Ulnes sameige. Her kan du fiske i 10 fiskevann og 3 elver mot å løse ett fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no  Priser 2020: Døgn kr. 60,- / uke kr. 200,- / sesong kr. 500,-  

Guidet fjelltur til toppen av Vestre Slidre- Gråkampen 1595moh

Bli med inn i eventyret. På grensa mellom Valdres og Hemsedal ligger denne kjempen- Gråkampen som også er Vestre Slidre kommune sin høyeste fjelltopp på 1595 moh. På vei opp til Gråkampen ligger den mystiske Hulabakkhula. Denna hula har sjult en skatt og vært oppholdstedet til Levor Hulabakken. Det sies også at det har skjedd forunderlige ting i hula også de senere årene.  Guiden vil på denne turen fortelle hele historien om Hulabakken. Mer levende enn å gå i hans fotspor og se inn i hula hans blir ikke sagnet.  Utsynet fra toppen er fenomenalt, i godt vær ser vi de vakre tindene i Jotunheimen. Underveis på turen går vi gjennom variert terreng, og en god del stein. Det er ikke uten grunn at fjellet heter GRÅkampen.     Lengde: ca 4km en vei. Tidsbruk: 6-8 timer Stigning: ca 700 høydemeter. Egnet for barn fra 7-8 år. Vi kan arrangere denne aktiviteten på forespørsel (med forbehold om kapasitet). Minimum 4 personer. Oppmøte på Intersport Vaset. Vi kjører egne biler fra derfra, men forsøker å fylle opp de bilene vi kan. Ps: Vi må kjøre gjennom bom så husk bankkort (55 kr).   Dette kan være kjekt å ha med: -Dagstur sekk ca 30-40l -God turbekleding: Ull innerst, jakke og bukse (som tåler både vind og regn), lue og votter, gjerne en buff, ullsokker, varm genser/fleece eller tynn dunjakke. (Kle deg etter værmelding.) -Gode fjellstøvler (det er lurt å gå  inn fjellstøvlene før denne turen). -Godt med mat og drikke. Ta gjerne med en termos med varm drikke. -Sitteunderlag -Lommelykt/ hodelykt   For spørsmål ta kontakt på: post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk.

Historiefortelling i Eldstogo- Vinter

Etter mørkets frembrudd kommer nøkken opp av tjernet og haugfolket kommer krypende ut fra jordhaugene sine. Da sitter du trygt på reinsdyrskinn inne i Eldstogo. Det gnistrer fra bålet og du kjenner spenningen i kroppen, når du får høre om hvorfor hulabakken ble slept etter en båt over Storfjorden.  På Vaset eksisterer det en rekke historier og sagn. Historier som har blitt fortalt i generasjoner. Bli med til Eldstogo på Brennabu og få høre de lokale historiene og sagnene, blant annet om hulabakken, Valdreskongen og de underjordiske Haugfolket som finnes på vaset! For større grupper kan vi tilby: Program:  Eldstogo ligger på Brennabu. Parker ved hovedhuset, eller kjør videre ned til hytta "Vasettunet" og parker der. Derifra vil du se Eldstogo (En lavvo i tre).  I eldstogo blir du tatt i mot av historie fortelleren får servert deilig, rykende fersk bålkaffe eller varm saft. Du setter deg god til rette på reinskinnene og får høre levende historier.  Varighet: Ca 1 time   Inkluderer: Bålkaffe eller varm saft En unik smaksopplevelse av ett lokalt produkt.  Dyktig historie forteller   Praktisk informasjon: Ta på varme sko og gode klær. Selv om det kommer til å være fyr på bålet i Eldstogo kan det være litt kjørlig om det er kaldt ute. Passer for alle som tørr i familien... :)  For spørsmål eller bestilling for grupper, send mail til post@visitvaset.no.   Arrangør: Vaset Aktiv AS Kombiner denne aktiviteten med overnatting på Gomobu Fjellstue, Brennabu, Vasetstølen eller sekskanten.  Passer også perfekt etter en lang dag i bakken. Vaset skiheiser AS.

Jakten på Hulabakkskatten!

Nå kan du være med på en vandretur utenom det vanlige! Vi skal finne skatten til Hulabakken! Stortjuven fra Hallingdal var en fredløs fattig gjetergutt, som rømte til fjells. Der levde han av å stjele fra folk i nabobygdene i Valdres og Hallingdal. Tjuvgodset gjemte han i huler ved Bukonofjell, innunder Gråkampen (1595 moh). Skatten er fremdeles ikke funnet, og det sies at den en dag skal bli funnet av to brødre, men bare den ene vil komme levende ut fra hula.. Bli med vår guide på vakker fottur opp til en av Hulbakkens huler. Underveis vil du få se storslagen natur og selvfølgelig få høre alle detaljene fra sagnet om Hulabakken.. Ved hulen blir det selvsagt en enkel skattejakt, men langt inn i hulen kan vi ikke gå på grunn av sikkerthetshensyn. Finner vi skatten mon tro? Praktisk info: Oppmøte utenfor kontorene til Vaset Aktiv (ved Intersport Vaset) kl. 09.00. Du må selv ha bil, men vi prøver å organisere samkjøring inn til parkeringen (obs: det er bomveg). Tidsbruk er beregnet 6-8 timer Dette kan være kjekt å ha med: -Dagstur sekk ca 30-40l -God turbekleding: Ull innerst, jakke og bukse (som tåler både vind og regn), lue og votter, gjerne en buff, ullsokker, varm genser/fleece eller tynn dunjakke. (Kle deg etter værmelding.) -Gode fjellstøvler (det er lurt å gå  inn fjellstøvlene før denne turen). -Godt med mat og drikke. Ta gjerne med en termos med varm drikke. -Sitteunderlag -Lommelykt/ hodelykt Pris: Voksen frå 16 år 550,-         Barn under 16 år 399,-   For spørsmål ta kontakt på: post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år. Det er noe bratt opp til hula og lengde er ca 8,5 km tur/retur. Det er også noe steinete og ulent i siste del av turen. Av sikkerhetshensyn ønsker vi at barn under 15 år går i følge med en voksen.  

Stølshøpping

I sommar kan du reise på ein triveleg kulturreise til Valdres sin utrulege stølsvidde. Her kan du oppleve eit forfriskande bad i Rensennvatnet med ei dei finaste sandstrandene i Valdres. Etter badet kan du reise til ein idyllisk støl og oppleve det gode livet som budeie. Du kan mate ein kalv  og nyte stølslufta med ei god kaffikopp i solkroken. Sykkelturen tar i overkant av ein time, ved tidleg bestilling kan du gjere turen ekstra behageleg med ein el- sykkel som kan bestillast frå Intersport Vaset. Sykkelturen startar ved Intersport Vaset og strekker seg 7,8 km inn til Rensenn med ein jamn stigning på 217 m til turens høgaste punkt på 1010 m.o.h. Ved behov for leige har Intersport Vaset 13 el-syklar til vaksne og 1 Jr. el-sykkel, dei leiger også ut 9 vanlege syklar til vaksne og 3 til ungar. Så her gjeld det å bestille tidleg på https://rentle.store/fjellkjedenrental/l/vaset/shop. Fast oppmøte på Intersport Vaset på fredagar klokka 10 og fortløpande avreise når alle er klare. Det er også mogleg å møte opp utan påmelding og bli med på turen. Viss det ikkje er nokon påmelding på nett så er eg tilgjengeleg på oppmøteplassen til 10.30 I år med desse litt spesielle Korona-tidene ynskjer eg å ha med meg ein til tre kohortar for å forhindre smitte. Praktisk info: Oppmøte klokka 10 Intersport Vaset Tidsbruk 5-6 timar   Kjekt å ha med: Sekk Drikke Varme klede Handkle og badetøy Sitte-/ liggeunderlag Pris:       frå 16 år- 550 kr                                                                  under 16 år- 399 kr Sykkelleige og stølskjøp er ikkje inkludert For spørsmål ta kontakt med:  post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk.

Toppturkurs (2,5 dager)

2,5 dagers kurs Er du glad i å stå på ski og ønsker å lære mer om hvordan man går på topptur, da er dette kurset for deg! Kurset er lagt opp som et nybegynnerkurs i alpin skiferdsel for de som har stått en del på ski, men har lite erfaring med topptur. Her får du tips og triks om utstyr, turplanlegging og ikke minst hvordan man ferdes tryggest mulig både opp og ned fra vinterfjellene. Kurset inneholder også mye om skredlære.   Dette kurset er rettet mot deg som ikke har noe særlig erfaring med å gå alpine skiturer og toppturer. Dette er et nybegynnerkurs hvor du ikke trenger noen forkunnskaper om toppturer, men du må kunne å kjøre på alpinski. Du bør også være i god fysisk form. Så langt det lar seg gjøre ønsker vi å skreddersy kurset i forhold til deltakernes ønsker.   Program: Oppmøte fredag kl. 18.00. Her møter dere skiguide Even Berntsen i hyggelige omgivelser i Timbra på Gomobu. - Introduksjon og teori. Dere vil sammen legge en plan for de kommende dagene. Målet med kurset er først og fremst at du skal få en positiv opplevelse av det å gå på topptur i fjellet. I tillegg skal kurset gi en grunnleggende innføring i utstyr, teknikker og sikkerhet rundt toppturer på ski. Skred er et viktig tema i kurset. Vi vil fokusere på å kunne identifisere skredfarlig terreng og bruk av skredfarevarsel for å vurdere tur og veivalg. Videre kommer vi inn på kjøremønster ved off-pist skikjøring og opplæring i kameratredning og bruk av sender/mottaker utstyr. Kurset vil være praktisk og vi vil være så mye på tur som mulig. Vi vil tilbringe det meste av kurset ute og vi går på tur hver dag (ikke fredag). Men det er ikke dermed sagt at vi kommer på noen topp hver dag, da vi bruker mye tid underveis på å gå igjennom de ulike emnene. Kvelden, dag en blir det fokus på hva slags utstyr en velger og kort turplanlegging. Vi legger opp til at dag to blir en litt lengre tur hvor vi forsøker å komme på en topp.   Varighet: 2,5 dager. Fredag: kl. 18.00-21.00. Lørdag og søndag: kl. 09.00-17.00 (NB! dette er ca. tider)   Hovedtemaer for kurset: Tilpassing og bruk av utstyr Turplanlegging Orientering og bruk av kart Vegvalg Skiteknikk – både oppover og nedover Snøkjennskap Skred og skredredning Bruk av skredvarsel   Utstyrsliste: Alpine turski (Randonèe) eller Telemarkski med feller 
 (snowboardere må ha truger om de ikke har splitboard) Skistøvler Staver Skarejern (valgfritt) Sender/Mottager (skredsøker), spade og søkestang 30-40L sekk 
Solbriller og Goggles / skibriller Termos med varm drikke og matpakke Bekledning for en dag i vinterfjellet. Isolerende undertøy (fortrinnsvis ull), vind/vanntett ytterbekledning med hette, lue, hansker/votter, isolasjonsjakke (dun, primaloft eller ull) Kart og kompass Mange foretrekker også å ha med skihjelm på toppturer.   Praktisk informasjon: Mangler du utstyr? Ta kontakt så ser vi hva vi kan ordne.  Pris: kr 2990 p.p. (minimum 4 deltakere) Spørsmål? Send e-post til post@visitvaset.no   Arrangør: Vaset Aktiv    Foto: Even Berntsen og Scanout/ Ida Ask.   Kombiner gjerne kurset med overnatting på Gomobu Fjellstue, Brennabu, Vasetstølen, Vaset camping eller Sekskanten.