Sommeren på Vaset


 

Jakten på Hulabakkskatten!

Nå kan du være med på en vandretur utenom det vanlige! Vi skal finne skatten til Hulabakken! Stortjuven fra Hallingdal var en fredløs fattig gjetergutt, som rømte til fjells. Der levde han av å stjele fra folk i nabobygdene i Valdres og Hallingdal. Tjuvgodset gjemte han i huler ved Bukonofjell, innunder Gråkampen (1595 moh). Skatten er fremdeles ikke funnet, og det sies at den en dag skal bli funnet av to brødre, men bare den ene vil komme levende ut fra hula.. Bli med vår guide på vakker fottur opp til en av Hulbakkens huler. Underveis vil du få se storslagen natur og selvfølgelig få høre alle detaljene fra sagnet om Hulabakken.. Ved hulen blir det selvsagt en enkel skattejakt, men langt inn i hulen kan vi ikke gå på grunn av sikkerthetshensyn. Finner vi skatten mon tro? Praktisk info: Oppmøte utenfor kontorene til Vaset Aktiv (ved Intersport Vaset) kl. 09.00. Du må selv ha bil, men vi prøver å organisere samkjøring inn til parkeringen (obs: det er bomveg). Tidsbruk er beregnet 6-8 timer Dette kan være kjekt å ha med: -Dagstur sekk ca 30-40l -God turbekleding: Ull innerst, jakke og bukse (som tåler både vind og regn), lue og votter, gjerne en buff, ullsokker, varm genser/fleece eller tynn dunjakke. (Kle deg etter værmelding.) -Gode fjellstøvler (det er lurt å gå  inn fjellstøvlene før denne turen). -Godt med mat og drikke. Ta gjerne med en termos med varm drikke. -Sitteunderlag -Lommelykt/ hodelykt Pris: Voksen frå 16 år 550,-         Barn under 16 år 399,-   For spørsmål ta kontakt på: post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk. Anbefalt nedre aldersgrense er 8 år. Det er noe bratt opp til hula og lengde er ca 8,5 km tur/retur. Det er også noe steinete og ulent i siste del av turen. Av sikkerhetshensyn ønsker vi at barn under 15 år går i følge med en voksen.  

Stølshøpping

I sommar kan du reise på ein triveleg kulturreise til Valdres sin utrulege stølsvidde. Her kan du oppleve eit forfriskande bad i Rensennvatnet med ei dei finaste sandstrandene i Valdres. Etter badet kan du reise til ein idyllisk støl og oppleve det gode livet som budeie. Du kan mate ein kalv  og nyte stølslufta med ei god kaffikopp i solkroken. Sykkelturen tar i overkant av ein time, ved tidleg bestilling kan du gjere turen ekstra behageleg med ein el- sykkel som kan bestillast frå Intersport Vaset. Sykkelturen startar ved Intersport Vaset og strekker seg 7,8 km inn til Rensenn med ein jamn stigning på 217 m til turens høgaste punkt på 1010 m.o.h. Ved behov for leige har Intersport Vaset 13 el-syklar til vaksne og 1 Jr. el-sykkel, dei leiger også ut 9 vanlege syklar til vaksne og 3 til ungar. Så her gjeld det å bestille tidleg på https://rentle.store/fjellkjedenrental/l/vaset/shop. Fast oppmøte på Intersport Vaset på fredagar klokka 10 og fortløpande avreise når alle er klare. Det er også mogleg å møte opp utan påmelding og bli med på turen. Viss det ikkje er nokon påmelding på nett så er eg tilgjengeleg på oppmøteplassen til 10.30 I år med desse litt spesielle Korona-tidene ynskjer eg å ha med meg ein til tre kohortar for å forhindre smitte. Praktisk info: Oppmøte klokka 10 Intersport Vaset Tidsbruk 5-6 timar   Kjekt å ha med: Sekk Drikke Varme klede Handkle og badetøy Sitte-/ liggeunderlag Pris:       frå 16 år- 550 kr                                                                  under 16 år- 399 kr Sykkelleige og stølskjøp er ikkje inkludert For spørsmål ta kontakt med:  post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk.

Guidet fjelltur til toppen av Vestre Slidre- Gråkampen 1595moh

Bli med inn i eventyret. På grensa mellom Valdres og Hemsedal ligger denne kjempen- Gråkampen som også er Vestre Slidre kommune sin høyeste fjelltopp på 1595 moh. På vei opp til Gråkampen ligger den mystiske Hulabakkhula. Denna hula har sjult en skatt og vært oppholdstedet til Levor Hulabakken. Det sies også at det har skjedd forunderlige ting i hula også de senere årene.  Guiden vil på denne turen fortelle hele historien om Hulabakken. Mer levende enn å gå i hans fotspor og se inn i hula hans blir ikke sagnet.  Utsynet fra toppen er fenomenalt, i godt vær ser vi de vakre tindene i Jotunheimen. Underveis på turen går vi gjennom variert terreng, og en god del stein. Det er ikke uten grunn at fjellet heter GRÅkampen.     Lengde: ca 4km en vei. Tidsbruk: 6-8 timer Stigning: ca 700 høydemeter. Egnet for barn fra 7-8 år. Vi kan arrangere denne aktiviteten på forespørsel (med forbehold om kapasitet). Minimum 4 personer. Oppmøte på Intersport Vaset. Vi kjører egne biler fra derfra, men forsøker å fylle opp de bilene vi kan. Ps: Vi må kjøre gjennom bom så husk bankkort (55 kr).   Dette kan være kjekt å ha med: -Dagstur sekk ca 30-40l -God turbekleding: Ull innerst, jakke og bukse (som tåler både vind og regn), lue og votter, gjerne en buff, ullsokker, varm genser/fleece eller tynn dunjakke. (Kle deg etter værmelding.) -Gode fjellstøvler (det er lurt å gå  inn fjellstøvlene før denne turen). -Godt med mat og drikke. Ta gjerne med en termos med varm drikke. -Sitteunderlag -Lommelykt/ hodelykt   For spørsmål ta kontakt på: post@visitvaset.no eller 99556789 viss det er hastverk.

Fiskemuligheter i Vasetområdet

Trenger du tips om hvor du kan fiske på Vaset? Vi har samlet litt informasjon til deg her. I fjellområdet nordvest og vest for Vaset er mange store og små vann, og mange bekker og elvestrekninger. Vestre Slidre statsallmenningen De aller fleste vann og elver i dette området ligger i Vestre Slidre statsallmenning. Her kan du fiske i 18 fiskevann og 4 elver/bekker mot å løse ett fiskekort. De aller fleste fiskelokalitetene er lett tilgjengelige fra veg. For de områdene som ligger lengst unna trengs en times gange. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker mv. på Vaset og Syndin og i Slidre og Røn. Priser 2020: Døgn kr. 95,- / uke kr. 335,- / sesong kr. 665,-. Det selges også familiefiskekort. For ungdom t.o.m. 20 år er det gratis stangfiske i statsallmenningen. Det er tillatt å fiske med stang det meste av året (også på isen). Fredningsperioden er kun fra 15. september til isen har lagt seg. I Rensenn og Storfjorden selges det fiskekort for oterfiske. Oterkort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker på Vaset. I Rensenn ligger det en robåt til utleie. Leie av båt skjer på www.inatur.no.    Vasetvatnet    Dette er et privat vann der det selges eget fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no, eller i butikker og serveringssteder på Vaset. Priser 2020: Døgn kr. 75,- / uke kr. 250,- / sesong kr. 400,-. Det selges også familiefiskekort. Grunke Sørvest for Vestre Slidre statsallmenningen ligger det private sameiet Grunke. Her selges det fiskekort for fiske i elv og vann. Fiskekort selges i fiskekortautomater langs med vegen i Grunke. Veslevatnet Sør for Vestre Slidre statsallmenningen, nedenfor Storfjorden og Flydammen ligger Veslevatnet, som er et privat vann. Her selges det fiskekort. Fiskekort selges i fiskekortautomater 2 steder ved Veslevatnet. Betaling m/VIPPS Ulnes sameige på Stølsvidda Sør for Vestre Slidre statsallmenningen ligger Ulnes sameige. Her kan du fiske i 10 fiskevann og 3 elver mot å løse ett fiskekort. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no  Priser 2020: Døgn kr. 60,- / uke kr. 200,- / sesong kr. 500,-