På Vaset er det mange fine turstier og sykkelløyper. Her kan du finne opplevelser for enhver smak og lett ta med hele familien på tur. 

Mulighetene er mange; hva med å ta med telt og fiskestang, vandre fra fiskevann til fiskevann, og leve som en ekte villmarskfamilie noen dager? Her er noen turer vi anbefaler deg!   Gjennom vår samarbeidsspartner outtt.com kan du få turbeskrivelser og kart rett i lomma - enklere blir det ikke!

 


 

Historiske vandreturer

Historier og sagn om de underjordiske skapningene, inkludert Haugfolk, Nøkken og Huldra, har blitt gjennfortalt i familier i området rundt Vaset. Ta en vandretur til Barbotjernet for å se om du kan finne nøkken! På veien passerer du områder der sies at Haugfolket holder til. Eller ta en tur opp til den gamle Torvfabrikken, hvor det fra ca 1910 til 1935 ble det produsert torv. En vandretur til Ålfjell via Verdens ende, passerer du gamle Fosheim Sæter hvor det i riktig gamle dager bodde det ofte hertuger og hertuginner fra England. Tursitene ble de fraktet til toppen for den utrolige utsikten.  Er du en "skattejeger" anbefaler vi en tur til Hulabakkhula!

Sykkelturer for alle

Vaset er et fantastisk utgangspunkt for sykkelturer, korte som lange. Milevis med seterveier i lett kupert terreng i kombinasjon med mange flytstier, gjør sykkelturen til en drøm. Det gamle støls- og kulturlandskapet i området skaper en trivelig og lun atmosfære på turen, og det er slett ikke uvanlig å møte på de mange husdyrene som beiter i området. Ønsker du deg en skikkelig rundtur i sæterlandskapet, anbefaler vi rundturen om Syndin. Er du jakt etter en kortere familietur, er Vasetvannet rundt på sykkel et perfekt alternativ. Mjølkevegen går også tvers igjennom Vaset. Hva med å teste ut ettappen mellom Vaset og Storefjell, over Stølsvidda?

Vinter på Vaset

På Vaset kan vi tilby ca 120 km preparete løyper. I tillegg knyttes løypenettet med flere andre løypenett, slik at mulighetene for lange skiturer er nærmest uendelige.. Du kan følge løypemaskine her. På Vaset finnes mange muligheter for andre vinteraktiviteter, slik som toppturer, kiting, isfiske, trugeturer, for å nevne noe. Eller du kan kose deg i Vaset Skiheiser


 

Topptur til Gråkampen

Gråkampen ligger i grenseland mellom Valdres og Hemsedal og mellom kommunene Vestre Slidre og Vang. Gråkampen gir 750 høydemeter variert og fin nedfart når føret er godt. Finn turbeskrivelse og tips hos vår samarbeidspartner outtt.com